Skip to main content

Ook Kooijman verlaat Volendam. Keert hij terug naar het zuiden?

Als Volendam zich dit weekend op eigen vloer niet ten koste van Aalsmeer voor de BOT plaatst, heeft Evert Kooijman (28) zijn laatste wedstrijd voor de Noord-Hollanders gespeeld.

Advertentie

Volendam en de Limburger zijn er niet uitgekomen en zo gaat de cirkelspeler, onder trainer/coach Geert Hinskens twee jaar aanvoerder, bij de oranje-zwarten vertrekken. Eerder maakten maatje Ephrahim Jerry, Lucas Schneider en Jelmer de Vries bekend bij Volendam te stoppen.

+22 om +21
In de laatste speelronde van de HandbalNL League spelen twee rivalen om de tweede finaleplaats. Aalsmeer staat twee punten voor op buur Volendam, maar moet zaterdagavond naar koploper LIONS. De ploeg van Kooijman en Hinskens ontvangt Hurry-Up.

Omdat beide kanshebbers eerder gelijkspeelden wordt bij een gelijke stand naar het doelsaldo gekeken. Aalsmeer staat na vier speelrondes eentje voor: +22 om +21.

Advertentie

LIONS?
Na de ontknoping zegt Kooijman het Volendamse publiek vaarwel. De voormalig international, die in Amsterdam woont en werkt, is nog niet van plan te stoppen en heeft tegen L1 gezegd open te staan voor contact met LIONS waar positiegenoot Martijn Kleijkers naar Frankrijk gaat.

“Ik zou heel erg graag minimaal nog één seizoen op het hoogste niveau willen spelen”, laat Kooijman op de Limburgse omroep weten. Tussen 2013 en 2017 droeg hij al het tenue van LIONS waarna Kooijman overstapte naar Achilles Bocholt. “Als er echt iets heel leuks in het buitenland zou komen, dan zou ik dat zeker overwegen.”

Top-3 HandbalNL League:
1. LIONS 4-10
2. Aalsmeer 4-8
3. Volendam 4-6

Programma zaterdag HandbalNL League:
19:00 Volendam – Hurry-Up
19:00 Bevo – Houten
19:00 LIONS – Aalsmeer

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie