Skip to main content

Ook rentree Groot in Champions League

Na haar rentree in de Deense competitie heeft oud-international Nycke Groot (34) zich namens Odense Håndold afgelopen weekend ook in de Champions League laten zien.

Advertentie

Door blessurepech in de opbouwrij van de landskampioen van Denemarken deed de club afgelopen midweek al een beroep op de in de lente gestopte Groot. Vlak voor de EK-break draafde de slimme spelmaakster ook in Europees verband op.

Zo kon Groot Odense Håndbold helpen aan een zege op groepshoofd SG BBM Bietigheim. Het werd gistermiddag 31-24 voor de Deense thuisploeg. Af en toe kwam Groot binnen de lijnen om haar teamgenoten te ontlasten, was sterk aan de bal en de fitte blondine pikte nog een doelpunt mee.

Bo van Wetering
Meer doelpunten van Nederlandse makelij tijdens Odense Håndbold – SG BBM Bietigheim. Bo van Wetering scoorde op eigen parket vijf keer. Aan de overkant vonden EK-gangers Inger Smits en Kelly Dulfer ieder twee keer het net.

Advertentie

Ondanks de uitnederlaag blijft SG BBM Bietigheim poule A in de Champions League aanvoeren. In dezelfde groep is het Ferencvaros van Angela Malestein op zeven punten gekomen door DHK Banik Most te kloppen. Tijdens de ruime uitzege (27-46) vond de rechterhoekspeler van Oranje vier keer het net.

Broch en Bont
In groep B een positie in de top-3 voor landgenoten Yvette Broch en Debbie Bont. Het Györ van eerstgenoemde gaat aan de leiding. Tegen Buducnost maakte de Hongaarse kampioen geen fout: 32-19 (15-9). Broch maakte twee treffers.

Ook een eenvoudig weekend voor Bont. In Noord-Frankrijk rekende Metz Handball in de zes speelronde af met HC Lokomotiva Zagreb: 38-13 (20-6). Twee keer was Bont in de Champions League trefzeker.

Begin december
Het Europese toptoernooi staat door het aanstaande EK vijf weken stil. Begin december pakken alle topploegen de draad in de Champions League weer op.

Foto: FotoReza

Advertentie