Skip to main content

Ook Smits vertrekt bij SG BBM Bietigheim: “Ik kijk uit naar een nieuw avontuur”

Champions League-club BBM Bietigheim heeft het vertrek van sterkhouders Inger Smits (29) en Gabriela Moreschi uit Brazilië aangekondigd.

Advertentie

In september werd de transfer van Kelly Dulfer naar Györ al bekend. Ook landgenoot spelmaker Smits gaat SG BBM Bietigheim aan het einde van het lopende speeljaar verlaten.

In 2022
“Ik heb hier een fantastische tijd gehad en ben de club, het team en alle fans dankbaar voor de waardevolle herinneringen”, zegt Smits op de website van haar Duitse club. In 2021 kwam de Limburgse samen met Dulfer over van competitiegenoot Borussia Dortmund.

In 2022 won Smits met de Duitsers de Supercup, beker, landstitel en EHF European League. Ook dit seizoen ligt SG BBM Bietigheim op koers voor een aantal hoofdprijzen. “Ik kijk uit naar een nieuw avontuur, maar ga er eerst alles aan doen dit seizoen al onze doelen te bereiken.”

Op het WK
De volgende club van Smits – in eigen land een verleden bij V&L, HandbaL Venlo en Dalfsen – is nog onbekend. Dat geldt ook voor de nieuwe bestemming van doelvrouw Moreschi die op het afgelopen WK nog tegenstander van Oranje was.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie