Ook Sporting Pelt blijft Volendam net voor

By 11 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Waar Volendam vorige week tegen Achilles Bocholt net aan het kortste eind trok, hebben de Noord-Hollanders ook in speelronde twee de punten aan de opponent moeten laten. Sporting Pelt zegevierde met 26-25.

Na 13-12 bij rust werd het bij 24-24 heel spannend. Tommie Falke (foto) bracht Sporting Pelt, dat een week geleden gelijkspeelde tegen LIONS, twee minuten voor tijd weer op voorsprong. Toen Volendam ook nog een penalty miste, leek het gedaan.

Slimme steal
Tot aanwinst José Pocas namens Volendam een pass van Bartek Konitz onderschepte en in leeg doel kon gelijk maken. De laatste aanval van de Belgen ging binnen en na een time-out van trainer/coach Geert Hinskens mochten de gasten uit Noord-Holland nog één keer proberen te scoren.

Vanuit de rechterhoek raakte Robin Nagtegaal tien tellen voor het eind het lichaam van doelman van Sporting Pelt Nick Deekens. Zo bleef Volendam net als vorige week met lege handen achter.

Aalsmeer
Evenals titelhouder LIONS wel een ruime zege voor landskampioen Aalsmeer. Op bezoek bij AtomiX haalde Aalsmeer uit: 23-40. Een week geleden versloegen de zwart-gouden het nog puntloze Bevo.