Skip to main content

Ook Tachos klopt DFS Arnhem en komt op gelijke hoogte

By 27 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Ook Tachos heeft DFS Arnhem over de knie gelegd. Door de 27-29 overwinning van vanavond komen de Waalwijkers op gelijke hoogte met de runner-up van de eredivisie.

Advertentie

De knappe uitzege van degradant Tachos kwam pas in de laatste zes minuten tot stand. Na de 26-26 van rappe rechterhoekspeler Soufiane Rhouma scoorden de bezoekers via Tido Bierkens en oud-speler van DFS Arnhem Max Voermans (foto).

De maker van de 26-28 speelde jaren in het Gelderse lichtblauw-donkerrood. Toen Tachos in 2022 naar de BENE-League promoveerde verkaste Voermans naar Noord-Brabant.

Noodschot van ver
Enkele minuten voor het eind in Arnhem maakte routinier Thijs Geurds nog de aansluitingstreffer (27-28). Daarna leek Tachos onder de druk te bezwijken, maar een noodschot van vet van de teruggekeerde Joep Voermans ging onder DFS Arnhem-goalie Robin Hazewinkel toch binnen.

Advertentie

Na 12-13 halverwege had Tachos in Gelderland al een eerste gaatje van twee te pakken (17-19). Het was cirkelspeler Peter Schoenaker, broer van Oranjeheer Robin Schoenaker, die weer voor de gelijke stand zorgde (22-22).

Tweede nederlaag in acht dagen
Hij ontbrak vorige week nog in Beek tijdens de topper tussen koploper BFC en DFS Arnhem, omdat Schoenaker zijn broertje op het EK in Duitsland aanmoedigde. Na de nederlaag in Limburg moet de Gelderse formatie van Pascal Lucassen een nieuwe dreun verwerken.

Tachos heeft na achttien wedstrijden evenveel punten als DFS Arnhem: 28. Lijstaanvoerder BFC komt morgen in actie tegen de opleidingsploeg van Bevo.

Foto: FotoReza

Advertentie