Skip to main content

Ook Team Esbjerg kan weer van Polman genieten

WK-ganger Estavana Polman (29) heeft met succes haar rentree voor haar Deense club Team Esbjerg gemaakt.

Advertentie

Polman stapte gisteravond voor het eerst dit seizoen in het rood-wit van de kampioenskandidaat uit Denemarken het veld op. Mede door twee doelpunten en vier assists van de spelmaker trok Team Esbjerg tegen Holstebro Handbold aan het langste eind: 34-31 (18-17).

Frustratie
Door een knieblessure liet de entree van Polman in Denemarken maanden op zich wachten. Wél kwam de Oranjedame vorige maand in het tenue van de nationale ploeg in actie op het WK in Spanje. Tot frustratie van Team Esbjerg.

In november 2021 ging Polman al mee op trainingskamp naar Noorwegen waar ze voor het eerst dit seizoen weer binnen de lijnen haar opwachting maakte. Op het teleurstellend verlopen wereldkampioenschap, titelhouder Nederland eindigde in Spanje op plaats negen, kwam Polman tot een aantal bescheiden invalbeurten.

Zondagmiddag
Door haar terugkeer voor Team Esbjerg kan de blik bij Polman, die na de zomer bij de rood-witten met wereldkampioen Nora Mørk gaat spelen, het vervolg van het seizoen 2021/2022. Op zondagmiddag ontvangt de huidige nummer drie in Denemarken in de Champions League het Ferencvaros waar Angela Malestein speelt.

Foto: FotoReza

Advertentie