Ook Velo kan VOC niet vloeren

VOC gaat in één rechte lijn naar de best-of-three om de landstitel. Ook uitdager Velo kon de Nederlands kampioen zaterdagavond in Wateringen niet vloeren: 25-29 (14-15).

Vooral voor rust vermaakte Velo het thuispubliek. Na 11-14 kwam de nummer twee van kampioenspoule A helemaal terug tot 14-14.

Doelvrouw Femke Erkens en topschutter Carmen Riepe, na dit seizoen stopt de linkeropbouwer van Velo, hielpen de groen-witten nog maar eens. Het duo is vaker dit jaar belangrijk gebleken voor de stoppende hoofdtrainer Nico Stet.

Na rust 16-18 in de tweede helft scoorde VOC vier keer achter elkaar. Vanuit de rechterhoek tilde Donna Bakker (foto), in de zomer sluit de linkspoot aan in Frankrijk, de tussenstand in het voordeel van de bekerwinnaar naar 16-22.

In de resterende zeventien minuten in Zuid-Holland bleef het verschil tot de slotminuut schommelen tussen vijf en zes goals. Door de uitzege zijn de Amsterdammers, waar het nog altijd onduidelijk is of Rachel de Haze aanblijft als hoofdcoach, op negen punten in kampioenspoule A gekomen. Velo volgt met nog drie wedstrijden te gaan op drie. Beide teams treffen elkaar nog in de hoofdstad.