Skip to main content

Op de man af: Robin Huisman

By 12 februari 2016Eerste Divisie

Peter Lotman, de bekendste handbalreporter van Zuid – Holland bracht deze week een bezoekje aan Den Hoorn. Op de man af, met Robin Huisman:

Advertentie

Naam: Robin Huisman.
Geboren: 22 augustus 1986 in Delft.
Woonplaats: Delft.
Sport: Handbal. Ik heb eerst gevoetbald tot mijn dertiende jaar. Daarna ben ik bij DIOS gaan handballen.
Studie: Technische Informatica, een computernerd dus.
Burgerlijke staat: Al ruim 2,5 jaar samenwonend met mijn vriendin Shannon Schaap.
Kinderen: Nog niet…
Broers/zussen: Twee zussen, van wie de jongste handbalt bij Schipluiden. Mijn vader heeft altijd gehandbald bij EDH in Delft. De vader van mijn vriendin is Herman Schaap. Hij is trainer bij een aantal clubs geweest en is nu trainer bij Aalsmeer. Er zit dus veel handbalkennis in de familie.
Huisdieren: Nee, geen huisdieren.
Clubs: DIOS.
Positie in team: Linkeropbouw heeft de voorkeur, maar soms ook rechtsopbouw.
Successen: Alle kampioenschappen achter elkaar met DIOS vanuit de eerste klasse naar de eerste divisie. Aantal malen Nederlands Kampioen Veld en de halve finale landelijke beker.
Mooiste momenten: De kampioenswedstrijd tegen Quintus zal ik nooit vergeten. Het was nog een paar seconden te spelen en toen stond de hele bank al juichend in het veld. De tijd liep nog door, maar we waren al door het dolle heen.
Dieptepunt: Bij de seizoenstart twee jaar geleden kreeg ik een paar enkelblessures achter elkaar. Ik kon toen lastig aanhaken. Mijn conditie is al niet een van de beste, dus dat was toen flink aanpoten.
Beste trainer: Dat is en blijft Arie Pottuyt met wie we veel successen hebben meegemaakt. Ik heb van hem veel geleerd. Hij was zelf international en kon ons waardevolle tips geven.
Favoriete handballer: Ik ben niet zo thuis in de profhandballers. Tijdens het afgelopen EK mannen vond ik de keeper van Duitsland wel erg goed.
Favoriete sporters: Dirk Kuyt. Sterke wedstrijdinstelling. Een echte prof.
Ambitie: Qua handbal heb ik niet zo veel ambities meer. Ik wil lekker blijven ballen bij DIOS zo lang het nog gaat. Maatschappelijk wil ik proberen met innovatieve softwareprojecten mensen te ontlasten.
Geloof/Bijgeloof: Ik geloof niet en ben ook niet bijgelovig aangelegd.
Favoriete boek: Ben niet zo’n lezer, eerder een scroller…
Film: Inglorious Bastards.
Tv-programma:  Kijk weinig tv.
Serie: The Blacklist volg ik momenteel; dit is het enige TV programma waarnaar ik kijk.
Auto: Volkswagen Golf.
Drank:  Speciale biertjes en amaretto. De laatste tijd kan ik rode wijn ook goed waarderen.
Favoriete eten:  Kwaliteitsvlees van de bbq.
Sterke eigenschappen:  Ik zie altijd ergens kansen in; ik ben geordend en ik oordeel niet snel over een ander.
Verbeterpunten: Ik ben snel ongeduldig en soms te eerlijk; dat neemt niet iedereen je in dank af.
Belangrijk moment binnenkort: We spelen zaterdag tegen Aristos, dat uit de eredivisie is gedegradeerd. Altijd een lastige tegenstander voor ons. We hebben tot nu toe weinig punten uit Amsterdam meegenomen. Het zou leuk zijn als we die dit keer wél pakken. Maar wij zijn vooral thuis erg sterk. Daar verspelen we weinig punten. Aristos gaat nog voor promotie naar de eredivisie, dus die staan op scherp.
Nieuws van de week: De bekentenis van de moord op Els Borst vond ik opvallend. Iemand die dus tegen euthanasie is, vindt dat je jezelf niet mag beroven van het leven, maar  een ander van het leven beroven is blijkbaar geen probleem.

AD HAAGSCHE/ DELFTSE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Advertentie

Join the discussion 8 Comments