Skip to main content

Op de vrouw af: Anouk Zwinkels

By 12 februari 2016Eredivisie

De Haagse handbalreporter Peter Lotman interviewde deze week behalve Robin Huisman ook Anouk Zwinkels:

Advertentie

Naam: Anouk Zwinkels.
Geboren: 14 februari 1996.
Woonplaats: Honselersdijk.
Sport: Handbal.
Studie: Tweedejaars student Bedrijfskunde MER aan hogeschool in Rotterdam.
Burgerlijke staat: Verliefd op Nick Verhoef.
Broers/zussen: Mijn broer Lambert en zus Lisanne hebben beiden in het eerste van Quintus gehandbald. Hierbij een oproep om weer met hun geliefde zusje te gaan handballen bij de leukste club van Nederland.
Huisdieren: Hond Boris.
Clubs: Vanaf mijn zesde jaar bij Quintus.
Positie in team: Linkeropbouw.
Successen: 6e op het WK met Jong Oranje; Nederlands jeugdkampioen met Quintus.
Mooiste momenten: Elke overwinning  na een spannende pot vind ik mooi. De winst op Hongarije op het WK toen we ons plaatsten voor de kwartfinale.
Dieptepunt: Heb ik nog niet meegemaakt. Het begin van dit seizoen was een dieptepuntje, omdat we twee belangrijke thuiswedstijden verloren.
Beste trainer:  In mijn jeugd Marleen van den Steen en Jan van Kester. Zij hebben mij de juiste technieken geleerd.
Favoriete handbalster:  Lois Abbingh in Oranje; geweldig hoe zij die ballen er zo makkelijk in schiet.
Favoriete sporter:  Epke Zonderland op de rekstok vind ik gaaf om te zien.
Ambitie: Vanaf mijn jeugd wist ik al dat ik nooit naar het buitenland wilde voor het handbal. Mijn maatschappelijke carrière gaat voor. Ik kan mijn studie goed combineren met het handbal bij Quintus. Ik zie me zelf ook niet zo snel weg gaan bij Quintus. Mooie club met prestatiesport en ook veel aandacht voor de jeugd en het sociale aspect.
Geloof/Bijgeloof:  Ik ben niet bijgelovig. Als ik tijd heb doe ik voor de wedstrijd graag een middagdutje om de wedstrijd fit in te gaan.
Favoriete boek: Ik ben geen lezer. Ik las voor school altijd de samenvattingen van de boeken. Wel lees ik graag Quest. De gekste weetjes kan je daarin lezen.
Film:  Intouchables; verder kijk ik graag naar romantische komedies.
Tv-programma: Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Vaak zijn deze programma’s tijdens de trainingen, dus kan ik het niet volgen.
Drank:  In het weekend lust ik een rosébiertje of een zoete witte wijn.
Favoriete eten: Ligt eraan waar ik trek in heb. Soms een lekkere gebakken zalm en de andere dag liever pizza.
Sterke eigenschappen: Ik ben bereid hard te werken om een doel te halen. Ik pak graag zaken op zodat er snel een oplossing komt. Dit is zowel binnen als buiten het handbal.
Verbeterpunten:  Ik ben soms niet bereid iets te doen als ik het er niet mee eens ben. Ik wil graag weten wat de reden is waarom ik iets moet doen en dat is voor een trainer/coach niet altijd even makkelijk.
Belangrijk moment binnenkort:  We spelen voor de Europa Cup twee keer in Turkije. Jammer voor de supporters dat we niet thuis spelen, maar het kost allemaal zo veel geld.  Ik hoop dat we de volgende ronde halen en dan wel een thuiswedstrijd hebben. Voor de vaste supporters en de handballiefhebbers in de regio is het mooi om EC wedstrijden te kunnen zien.
Nieuws van de week: De nieuwste technologieën komen tegenwoordig zo snel, dat je inmiddels al je huis kunt binnenkomen door middel van een chip in je hand.  Als dit zo doorgaat, kan er ook veel meer preventie zijn tegen aanslagen. Helaas hebben de aanslagplegers dezelfde technologieën, zodat het ook fout kan gaan. Dit maakt mij nieuwsgierig, maar het geeft me ook zorgen hoe de wereld er over enkele tientallen jaren uitziet.

AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Stefhoogendijk, Handbalfoto.nl

 

Advertentie

Join the discussion 6 Comments

  • Hi, Neat post. There is an issue with your web site in internet explorer, could test this… IE still is the market leader and a huge section of other folks will pass over your magnificent writing because of this problem.

  • Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips and hints for novice blog writers? I’d really appreciate it.

  • Would you be fascinated by exchanging hyperlinks?

  • I think this is one of the most important information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers

  • Fish schreef:

    I am really glad to glance at this blog posts which contains plenty of useful data, thanks for providing these information.|

  • Excellent blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Thank you!|