Skip to main content

“Op dit moment hebben we nog niks”

De handbalsters van Virto/Quintus zijn bezig aan een sterk seizoen. Het team van coach Alex Curescu staat op Hemelvaartsdag in de bekerfinale tegen Succes/VOC. Zaterdag begint de Westlandse formatie aan het tweeluik met regerend kampioen Sercodak/Dalfsen voor een plaats in de finale om de landstitel.

Advertentie

Een tevreden coach?
Curescu: ,,Nou, op dit moment hebben we nog niks. Echt tevreden zijn kan ik dus nog niet. Ik ga altijd voor het hoogste. Dus pas met het winnen van de beker en het pakken van de titel ben ik tevreden.”

Maar wel een goede reeks neergezet?
,,Dat zeker. We hebben de laatste weken optimaal gepresteerd. Met als beloning de bekerfinale en de kruisfinales. Tot het einde van de competitie en ook in de kampioenspoule zijn die meiden blijven knokken. Dat wil ik ook. Elke wedstrijd is belangrijk, ook al heb je je geplaatst. Ik geef nooit een wedstrijd weg.”

Wat is de kracht van je ploeg?

,,Het is een hecht team. De speelsters hebben veel voor elkaar over. Er wordt geknokt en elkaars fouten goedgemaakt. Er is ook een goede klik tussen die meiden en mij. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Je bent even naar VOC geweest. Blij om weer terug te zijn?
,,Absoluut. Ik had daarvoor al een mooie tijd bij Quintus. Toen ik terugkwam, was het of ik niet weg was geweest. Ook de speelsters hebben dat zo ervaren. Daarom gaat het zo goed. Met die resultaten als gevolg.”

Hoe schat je jullie kansen in tegen Dalfsen?
,,Ik schat fifty-fifty. Dat klinkt voorzichtig, maar dat is zo als je kijkt naar de resultaten van Dalfsen de laatste weken. Ze hadden het even moeilijk, maar zijn nu weer in vorm. Wij worden genoemd als favoriet, maar het zal zwaar worden. Gelukkig spelen wij de return thuis.”

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANTAdvertentie