Skip to main content

Op de vrouw af: Tessa van Zijl

Peter Lotman, de bekendste handbalreporter van Zuid – Holland bracht deze week een bezoekje aan Kwinstheul. Op de vrouw af, met Tessa van Zijl:

Advertentie

Naam: Tessa van Zijl.
Geboren: 5 april 1996.
Woonplaats: Poeldijk in het Westland.
Sport: Handbal.
Beroep/studie: Ik volg de MBO niveau 4 opleiding Wellness & Lifestyle.
Burgerlijke staat: Vrijgezellig…
Kinderen: Geen.
Familie die handbalt: Ik heb een paar nichten die ook gehandbald hebben. Maar ik kom eigenlijk niet uit een handbalfamilie. Mijn nicht Mandy van der Zanden heeft ook bij Quintus gespeeld, Femke Nienke en Maaike van der Zanden hebben alle drie in het eerste van VELO gespeeld.
Huisdieren: Een hondje Tommy
Clubs: Ik ben begonnen bij Verburch en ben aan mijn tweede seizoen bezig bij Quintus.
Positie in team: Ik ben linkshandig, dus op de rechteropbouw.
Successen: Ik ben Nederlands kampioen geworden met de selectie Zuid-Holland. Ook ben ik met de Talents mee geweest naar Marseille toen ik een jaar of zestien was. Verder zijn we met Jong Jong Oranje op de zesde plaats geëindigd tijdens het WK in Macedonië in 2014.
Mooiste momenten: De zesde plaats op het WK in Macedonië in 2014.
Dieptepunt: Het jaar waarin ik geblesseerd raakte aan mijn knie. Hierdoor ben ik er lang uit geweest.
Beste trainer: Mijn beste trainers zijn Jan Heijmans, die mijn trainer was in de jeugd bij Verburch en Jeroen Sebel en Eelco Overkleeft als trainers van de selectie Zuid-Holland. Maar ook met René Zwinkels heb ik bij Verburch een paar goede jaren gehad. Ik heb dus niet echt een favoriete trainer. Van allemaal veel geleerd.
Favoriete handballer: Laura van der Heijden. Zij is ook linkshandig en heeft een geweldig schot.
Favoriete sporter: Edgar Davids, vanwege zijn instelling en doorzettingsvermogen.
Ambitie: Handballen in het Nederlands team is mijn grootste droom. Ik zit bij Jong Oranje, dus hoop naderhand door te stromen.
Film: Fast & the Furious
Tv-programma/serie: Moordvrouw en Celblok H vind ik leuk om te zien.
Auto: Tesla, als het maar een snelle auto is.
Drank: Limonade.
Favoriete eten: De zelfgemaakte salade van mijn oma vind ik heerlijk.
Sterke eigenschappen: Mijn doorzettingsvermogen. Ik geef nooit op. Ook als het onmogelijk lijkt, probeer ik het voor elkaar te krijgen.
Verbeterpunten: Het maken van een planning en het houden daaraan. Dit moet ik nog verbeteren zodat ik op alle fronten optimaal kan presteren, zowel in de sport als op school. Op handbalgebied wil ik mijzelf verbeteren in mijn voetenwerk en mijn passeerbeweging.
Belangrijk moment binnenkort: Vanavond spelen we met Quintus de kwartfinale van de beker tegen V&L. We willen de finale halen, dus een belangrijke wedstrijd. Verder zijn we bezig met de nacompetitie in de kampioensgroep. We willen om de landstitel spelen tegen VOC. Dat zou het seizoen compleet maken.
Nieuws dat je bezighoudt: Vreselijk al die aanslagen, nu weer in Brussel. Heel eng ook, omdat het steeds dichterbij komt. Ik hoop dat die aanslagen snel ophouden en dat er niet nog meer doden vallen.
Het positieve nieuws is toch de sport. Onze A-ploeg heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen. En wij hebben ons met Jong Oranje geplaatst in Servië voor het WK deze zomer in Rusland. Dat had ook niemand verwacht. Dit toernooi hoort zeker bij de mooiste momenten uit mijn handballoopbaan. Het Oranje-shirt, het volkslied, kippenvel. Dat wil ik nog veel vaker meemaken.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Kristian Giesen, Handbalfoto.nl

Advertentie

Join the discussion 5 Comments