Skip to main content

Op welk niveau speelt Peters na de zomer? “Eerder ging ik vaker voor de assist”

Met BFC gaat Lou Peters (18) aan de leiding in de eredivisie. Het domineren van de competitie past bij het persoonlijke doel van de middenopbouwer, want hij heeft zijn zinnen op de BENE-League gezet. “Op den duur zou de stap naar LIONS logisch zijn, maar daar is nog niet over gesproken.”

Advertentie

De voorsprong van koploper BFC op achtervolgers DFS Arnhem en Tachos is drie punten. “We kunnen vanaf iedere positie scoren. Dat maakt ons gevaarlijk en succesvol in de eredivisie”, vertelt Peters. “Ook ik ben doelgerichter geworden.”

In 2022 is de jeugdinternational overgenomen van buur V&L dat inmiddels onder de naam Watersley R+D Handball op hetzelfde niveau als BFC speelt. “Ik heb een vriendenploeg ingeruild voor de concurrent uit de regio. Daar heb ik wel even over na moeten denken, maar is voor mijn ontwikkeling heel goed geweest. Bij BFC speel ik met ervaren opbouwers. Op de training en tijdens de wedstrijd wordt gehamerd op het maken van de juiste keuzes. Het is de reden dat ik doordeweeks niet meer op de HandbalAcademie ben, maar weer bij mijn ouders in Susteren woon om zoveel mogelijk op de club te zijn.”

Jessie van der Ruit
“Eerder ging ik vaker voor de assist dan een doelpunt. Daar kom ik niet meer mee weg. Als ik zelf gevaarlijk ben stappen verdedigers sneller op me uit en creëer ik als middenman ruimte voor anderen”, vervolgt Peters. In het geel-groen van BFC vormt hij een opbouwrij met ervaren schutters Jeroen Croonen en Martijn Meijer. “Dat is soms heerlijk spelen.”

Advertentie

Een paar keer per maand rijdt Peters naar Duitsland. Hij heeft verkering met oud-speelster van VOC Jessie van der Ruit. “Zij speelt sinds dit seizoen voor HSG Bad Wildungen Vipers. Dan zit ik zo’n drie en een half uur in de auto. Ook zij is middenopbouwer. Dat is best handig, want dan kunnen we het over de positie specifiek hebben.” Dan lachend over de Amsterdamse: “Ik luister vaker naar Jessie dan zij naar mij.”

Promotieplaats
Peters traint in de midweek ook mee met de samenwerkingspartner van BFC: BENE-Leagueploeg LIONS. “Onlangs heb ik mijn debuut voor hen gemaakt. Dat smaakt naar meer. Op den duur zou de stap naar LIONS logisch zijn, maar daar is nog niet over gesproken. Het is aan mij om in de tweede seizoenshelft in de eredivisie te laten zien dat ik klaar ben voor de BENE-League.”

“Als interesse uitblijft dan blijf ik nog een seizoen bij BFC in de eredivisie”, is de spelmaker realistisch. Al staat BFC op een promotieplaats. De eredivisiekampioen neemt het in de lente op tegen de nummer zes van de HandbalNL League. In een tweeluik wordt om één plekje in de BENE-League gespeeld. “Al is het onzeker of BFC wel omhoog kan.”

Kampioen worden
Gezien de samenwerking tussen beide clubs uit Zuid-Limburg twijfelt Peters of BFC de regels volgend promoveren mag. “Daarnaast weet ik niet of de club er financieel klaar voor is. Dan heb je twee teams uit de buurt die in de BENE-League actief zijn. Iets om over na te denken, maar zolang DFS Arnhem en Tachos nog dichtbij staan moeten we het eerst op het veld laten zien.”

Met E&O, Hellas, Tachos en de opleidingsploeg van Aalsmeer in aantocht treffen Peters en co de aankomende weken concurrenten uit het linkerrijtje. “Het team wil kampioen worden. Dat staat vast. Al het andere, ook mijn eigen vervolg, komt daarna.”

Foto: FotoReza

Advertentie