Skip to main content

Op zoek naar op maat gemaakte competitievorm voor de top

Het NHV hoopt, wanneer de overheidsmaatregelen dit toelaten, aan het begin van het nieuwe kalenderjaar de competitie te herstarten. De competitieleiding van de bond stoeit met een op maat gemaakte vorm voor de top en vraagt de deelnemende teams om input.

Advertentie

Directeur van het NHV Sjors Röttger maakte op de website van de bond bekend te hopen in januari weer te starten. Tot en met december van het huidige kalenderjaar blijft de competitie stil te liggen. Jeugd mag blijven trainen en voor senioren is het toegestaan, op anderhalve meter afstand, met twee personen tegelijk te sporten.

Ondertussen is de competitieleiding bezig met een aantrekkelijke competitievorm voor de eredivisie, eerste divisie en landelijke A-jeugddivisie op poten te zetten. In de zoektocht naar de beste oplossing voor het wegvallen van minstens drie speelmaanden vraagt het NHV de deelnemende teams om input.

Doordeweeks spelen
In een mail naar bijvoorbeeld alle eredivisieteams stelt de bond een aantal open vragen. Bijvoorbeeld hoe lang de teams nodig zijn weer wedstrijdfit te raken, wanneer zij vinden dat de competitie uiterlijk eindigen moet en of de topteams bereid zijn doordeweeks te spelen om zo een hele competitie af te maken.

Advertentie

Ook wordt de clubs gevraagd na te denken over een scenario waarbij een halve competitie wordt uitgespeeld. Uit de mail valt tevens op te maken dat het NHV nadenkt over het splitsen van poules. De eredivisie voor mannen telt bijvoorbeeld zestien deelnemers. Het spelen van meer dan 25 wedstrijden in een aantal maanden tijd is onrealistisch.

HandbalNL League en BENE-League
Het competitievervolg voor LIONS, Bevo, Aalsmeer, Volendam en Hurry-Up valt samen met het lot van de BENE-League. Het hervatten van de HandbalNL League, de strijd om de landstitel, is sterk afhankelijk van de mogelijke herstart van de BENE-League. Na één gemankeerde speelronde in de grensoverschrijdende topcompetitie werd het spelen van wedstrijden door het oprukken van het coronavirus in beide landen verboden.

Aan de hand van de terugkoppeling van de gemailde topteams komt het NHV voor de eredivisie, eerste divisie en landelijke A-jeugddivisies met een aantal scenario’s op de proppen met als startdata 1 januari, 1 februari, 1 maart, 1 april en 1 mei. Gelijktijdig wordt naar de afwikkeling van de tweede divisies en lager gekeken.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie