Skip to main content

Opgeleefd Dynamico blijft maar winnen, ook zege EHC

By 15 januari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

De derde zege op rij is binnen voor Dynamico. De eredivisionist uit Oss/Heesch rekende vanavond af met hoogvlieger Hellas: 21-27.

Advertentie

In de voorgaande twee speelrondes pakte Dynamico tegen concurrenten Havas en V&L al de volle buit. Vanavond was het tegen een ploeg uit het linkerrijtje raak voor de formatie van Vladan Mijalkovic.

Tegen Hellas schoot Dynamico uit de startbokken. Voor rust steeg doelman Rik Horbach (foto) boven zichzelf uit. De goalie van Dynamico moest in het eerste half uur slechts zes keer vissen (6-12).

Rentree Dorrestein
Na de pauze was Hellas niet bij machte Dynamico te achterhalen. Op Haagse grond wist rechteropbouwer Chiel van Iperen er acht te maken. Thomas van Kessel prikte zes keer raak.

Tijdens de knappe uitzege maakte Joeri Dorrestein zijn rentree voor Dynamico. Vooral in de dekking werkte hij zich in het zweet. Aan de overkant luisterde Dorrestein zijn invalbeurt op met een goal.

Ook overwinning EHC
Door het scoren van punt acht en negen in de eredivisie gaat Dynamico over V&L, dat door besmettingen niet in actie kwam tegen Bevo 2, heen op de ranglijst. Achteroverleunen is er voor de Noord-Brabanders niet bij, want ook hekkensluiter EHC wist vanavond te winnen.

In eigen huis klopten de Hagenezen Feyenoord Handbal. Bij 28-27 was het EHC dat een feestje vierde. Het betekent overwinning nummer drie voor de promovendus in het blauw-wit.

Foto: Rachelle Fotografie (Dynamico)

Advertentie