Skip to main content

Opgeroepen Polman is klaar voor competitiedebuut

De kans is groot dat Estavana Polman (29) zich vanavond in de Deense eredivisie gaat laten zien. De Oranjedame is klaar voor haar competitiedebuut voor Nykøbing.

Advertentie

Dat laat Polman weten op het Instagram-account van haar nieuwe club. Sinds de zomer staat de opbouwspeelster bij Nykøbing onder contract. Ook landgenoot Nikita van der Vliet speelt voor de Deense middenmoter.

Door een blessure bleef de entree van Polman in het geel-blauw nog uit. Na twee maanden optrainen is de Arnhemse wedstrijdfit. Om 20:30 neemt Nykøbing het in eigen arena op tegen Silkeborg-Voel.

Het aanstaande copetitiedebuut van Polman is ook goed nieuws voor bondscoach Per Johansson. De Zweed heeft een plaatsje ingeruimd voor de MVP van het WK van 2019 in zijn wedstrijdselectie voor de Golden League. Ter voorbereiding op het EK in november oefent Oranje eind deze maand en begin november tegen Denemarken, Noorwegen en Zwitserland.

Tevens vanavond op de vloer in Denemarken: de opgeroepen internationals Tamara Haggerty en Claudia Rompen namens Horsens in eigen huis tegen Randers HK. Zij starten al om 19:00.

Foto: FotoReza

Advertentie