Skip to main content

Opnieuw komen Aalsmeer en LIONS elkaar even voor het kookpunt tegen

Aalsmeer en LIONS hebben de afgelopen seizoenen veel beladen partijen gespeeld. Ook aanstaande zaterdag staat er weer veel op het spel.

Advertentie

De laatste finale om de landstitel, bij de laatste vier van de BENE-League en dit weekend vlak voor de ontknoping in de HandbalNL League. Opnieuw komen Aalsmeer en LIONS even voor het kookpunt tegen.

De schaal ging een jaar geleden naar Aalsmeer. LIONS nam in maart in Den Bosch revanche door in de halve finale van de BENE-League te winnen en een dag later ten koste van het Belgische Achilles Bocholt ook de eindzege binnen te halen.

Één punt meer en thuisvoordeel
In de HandbalNL League zijn de beste papieren weer voor de Noord-Hollanders. Na acht wedstrijden heeft Aalsmeer, dat zich voor het nieuwe seizoen met Hidde van Oorschot (Quintus) en Dennis Vesters (Houten) heeft weten te versterken, één punt meer dan LIONS: tien om negen. Volendam gaat met twaalf punten aan de leiding.

Advertentie

De top-2 in de kampioenspoule plaatst zich na tien speelrondes voor de best-of-three. Door de uitstekende vorm van Volendam zal een van de aanstaande opponenten afhaken: Aalsmeer of LIONS. Eerstgenoemd team kan zaterdagavond in De Bloemhof op het thuisvoordeel rekenen.

30-25 in Sittard
De heenwedstrijd in de HandbalNL League tussen LIONS, waar Serge Heijnen gaat stoppen, en Aalsmeer ging nog naar de Limburgers. Op 23 april werd het 30-25 voor de formatie van Christopher Jauernik. De Duitser blijft net als Aalsmeer-coaches Bert Bouwer en Wai Wong de huidige club trouw.

Wanneer Aalsmeer en LIONS tegen elkaar spelen, probeert Volendam tegen degradatiekandidaat Quintus twee punten te scoren. Wanneer de oranjehemden daarin slagen plaatsten zij zich één wedstrijd voor het einde van de play-offs voor de finale. Zo zijn de belangen dit weekend heel groot.

Foto: FotoReza

Advertentie