Skip to main content

Opwindend begin 2022 in eredivisie voor mannen

De eerste speelronde van 2022 in de eredivisie voor mannen is meteen een opwindende. In Beek komen twee kampioenskandidaten elkaar tegen.

Advertentie

BFC verwelkomt morgenavond concurrent Tachos. In Beek de partij tussen de nummers drie en twee van de eredivisie. Het is de eerste keer dat BFC en Tachos elkaar dit seizoen tegenkomen.

De eredivisie voor mannen telt namelijk zestien deelnemers. Op de helft zijn de eredivisionisten nog niet. Op eigen parket kan BFC morgenavond om 20:45 het gat met de runner-up uit Waalwijk verkleinen tot twee punten. Ook heeft de formatie van Maurice Canton nog een wedstrijd te goed.

Rhouma en Furth
Ook koploper Houten speelt thuis. DFS Arnhem komt morgenavond op bezoek in The Dome. Een speciaal duel voor rechterhoekspeler Soufiane Rhouma. Hij besloot in de winterstop Houten in te ruilen voor DFS Arnhem.

Advertentie

Een ander in het oog springend duel is WHC/Hercules – Aalsmeer 2. Bij de bezoekers uit Noord-Holland staat Luka Furth op het wedstrijdblad. De lange linkspoot, slechts 21 jaar, heeft WHC/Herchules in de lente voor de opleidingsploeg van Aalsmeer achter gelaten. Beide teams staan in het linkerrijtje.

Dynamico versus V&L
In Oss hoopt met het nieuwe kalenderjaar met twee broodnodige punten te starten. In de strijd tegen degradatie neemt Dynamico het op tegen V&L. Het verschil op de ranglijst is één plek en drie punten.

Programma eredivisie:
Volendam 2 – EHC
Houten – DFS Arnhem
Feyenoord Handbal – GHV
Havas – Hellas
WHC/Hercules – Aalsmeer 2
BFC – Tachos
Dynamico – V&L
Bevo 2 – E&O

Foto: FotoReza

Advertentie