Skip to main content

Oranje voor het eerst als poulewinnaar naar EK

By 30 april 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Door het taaie Griekenland in een sfeervol topsportcentrum in Almere met overtuiging te verslaan gaan de Oranjemannen als poulewinnaar naar het EK van 2024: 32-25.

Advertentie

Vanaf de eerste minuut had Nederland de regie in EK-kwalificatieduel zes in handen. Na een kwartier spelen scoorde Niels Versteijnen, die vanavond in de basis startte, de 10-5.

Reserves speeltijd
Ook na de pauze (17-11) was Oranje de betere partij. Rutger ten Velde zorgde voor het eerste gaatje van tien (24-14) waarna de groepsgenoot terug mocht komen tot 29-24.

In het slot in Flevoland gunde bondscoach Staffan Olsson reserves als Arjan Versteijnen, Donny Vink – die zijn eerste voor de nationale ploeg en de 31-24 maakte – en Tim Claessens speeltijd. In het uur kwam Kay Smits tot de meeste doelpunten. De rechteropbouwer van SC Magdeburg mikte negen keer raak.

Onderling resultaat
Met negen punten uit zes wedstrijden heeft Nederland evenveel punten als Kroatië. Door een keer te winnen en gelijk te spelen tegen de groepsgenoot is op basis van het onderlinge resultaat plaats één in EK-kwalificatiegroep 5 voor de mannen van de Zweed Olsson.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie