Skip to main content

Oranje-beul Spanje en Kroatië naar laatste vier EK

By 21 januari 2020Voorpagina

Oranje-beul Spanje en Kroatië hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap. In de andere groep in de hoofdronde zijn de tickets nog niet verdeeld.

Advertentie

Spanje en Kroatië hebben, net als in de poulefase, in de hoofdronde van het EK nog niet verloren. Titelhouder Spanje ontdeed zich gisteravond met overtuiging van Wit-Rusland (28-37) en greep zo het ticket voor de laatste vier.

Een week geleden stond Oranje, in Trondheim, tegenover de huidige Europees kampioen. Na een duidelijke nederlaag (25-36) werd Nederland uitgeschakeld op het eindtoernooi. Tijdens het debuut boekte de nationale ploeg een historische zege op Letland (32-24).

Onderling duel
In dezelfde speelronde scoorde Kroatië één goal meer dan Tsjechië. Het werd 22-21 voor Duvnjak en consorten. Ook tegen Duitsland, dat derde staat in de groep, beschikte Kroatië over de langste adem (25-24). Morgen om 16:00 spelen Spanje en Kroatië in een onderling duel om de groepswinst.

Noorwegen
In hoofdgroep 2 staan nog twee speelrondes op het programma. Met zes punten heeft groepshoofd Noorwegen, onder aanvoering van EK-smaakmaker Sander Sagosen, goede papieren door te stoten naar de laatste vier. Slovenië en Hongarije volgen met ieder vier punten.

Stand hoofdgroep 2:
1. Noorwegen 3-6
2. Slovenië 3-4
3. Hongarije 3-4
4. Portugal 3-2
5. IJsland 3-2
6. Zweden 3-0

Slotprogramma hoofdgroep 2:
21 januari Portugal-Slovenië, Noorwegen-IJsland, Hongarije-Zweden
22 januari Portugal-Hongarije, Slovenië, Noorwegen, IJsland-Zweden

Foto: FotoReza

Advertentie