Oranje buigt voor Duitsland

By 21 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Oranje kan de kwartfinale van het WK door een duidelijke nederlaag tegen een sterk Duitsland niet meer halen: 26-33.

In de eerste helft bood Nederland de groepsgenoot nog goed weerstand. Met zijn vierde zorgde Kay Smits voor de 10-10.

Andreas Wolff
Vlak voor rust sloeg een scherp Duitsland een gaatje. Na meerdere stops van Andreas Wolff, uitgeroepen tot ‘MOTM’, klonk bij 12-15 het rustsignaal.

De herstart van Nederland was zwak. Waar de buren scoorden, raakte de nationale ploeg te vaak de paal, lat of Wolff. Pas na acht minuten in de tweede helft maakte de formatie van Staffan Olsson de dertiende (13-20) en begonnen de vele fans uit Duitsland in Katowice met het vieren van een feestje.

Maandagavond
Juri Knorr werd met negen goals de topschutter van de burenruzie. Oranje sluit maandagavond het wereldkampioenschap af tegen Servië. Er wordt om 18:00 gespeeld en opnieuw zendt Viaplay de WK-wedstrijd uit.