Skip to main content

Oranje door zege op Duitsland naar Parijs

By 12 december 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland heeft zich geplaatst voor de halve finale van het EK in Frankrijk. Door een overwinning op Duitsland (27-21) heeft de nationale ploeg groep 2 gewonnen en ontloopt het Olympisch kampioen Rusland.

Advertentie

Voor rust waren goals spaarzaam. Via 7-5 klonk bij 13-11 het rustsignaal. In het eerste bedrijf maakte Estavana Polman vier doelpunten. Het vliegertje van Lois Abbingh op de goaltjesdief van Team Esbjerg was het hoogtepunt.

Met haar vierde treffer, uit evenveel pogingen, tilde lijnspeelster Kelly Dulfer de score naar 17-13. Een onderhands schot van de ingevallen Delaila Amega betekende de eerste marge van vijf goals (20-15). In het slotkwartier was goalie Tess Wester goed voor een aantal sterke reddingen, waardoor de winstpartij niet in gevaar kwam.
Vrijdagavond
Door de zege op de Oosterburen eindigt Nederland op de eerste plaats in groep 2 van de hoofdfase. Op vrijdagavond, om 21:00, speelt de nationale ploeg de halve finale in Parijs.

Frankrijk
Bij de laatste vier komt Nederland Frankrijk tegen. In groep 1 kleineerde het thuisland Servië met 28-38, waardoor het boven Zweden eindigt.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie