Skip to main content

Oranje haalt gram tegen Montenegro

By 15 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Door zege zeven van dit WK mag Nederland zondagmiddag met Duitsland om plaats vijf van de wereld spelen. Oranje rekende vanmiddag af met Montenegro: 25-28.

Advertentie

Bij 10-5 voor de Montenegrijnen vroeg bondscoach Per Johansson een time-out aan. Daarna stond het vooral verdedigend steviger bij Oranje. Dione Housheer en Rinka Duijndam vielen goed in.

Drie dagen geleden kreeg de nationale ploeg nog een flinke tik te verwerken. In en tegen Noorwegen werd Nederland na zes overwinningen op rij de weg naar de halve finale van het WK versperd (23-30).

Acht keer Malestein
Yvette Broch, op aangeven van aanvoerder Lois Abbingh, zorgde vanmiddag zelfs voor de voorsprong bij rust (13-14). De start van de tweede helft was zenuwachtig van beide landen. Pas bij 18-21 had Nederland een gaatje te pakken en gaf deze niet meer uit handen.

Advertentie

Acht keer scoorde Angela Malestein tegen Montenegro. De rechterhoekspeelster van het Hongaarse Ferencvaros was onder meer foutloos vanaf zeven meter. Na het uur in Denemarken werd Housheer, maker van zeven treffers, naar voren geroepen als ‘WOTM’.

Zondagmiddag
“Altijd als je tegen Montenegro speelt weet je dat je niet kan verslappen. Het zijn vechters”, vertelt Johansson na de winst. “De wedstrijd is in de slotfase beslist. We zijn blij met de uitkomst en danken Montenegro voor het prettige gevecht.”

Over twee dagen sluiten de Oranjedames het wereldkampioenschap af tegen Duitsland. De winnaar van die partij eindigt op het WK op plaats vijf en kan zo een gunstigere poule-indeling voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi in april 2024 tegemoet zien.

Foto: FotoReza

Advertentie