Skip to main content

Oranje heeft geen kind aan Puerto Rico

By 3 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De kop is er voor Oranje op het WK in Spanje af. Tijdens de walk-over tegen Puerto Rico (55-15) maakten vier landgenoten hun debuut op een groot eindtoernooi.

Advertentie

Interim-bondscoach Monique Tijsterman, de eerste debutante in Torrevieja, startte met nieuwkomer op een WK Kelly Vollebregt op de rechterhoek. Voor rust kwamen ook Zoë Sprengers en Yara ten Holte tot hun eerste beurt.

Vlieger van Polman
Nederland ging bij 23-9 rusten. Even daarvoor maakte Estavana Polman haar eerste op het wereldkampioenschap. Op aangeven van Debbie Bont rondde de van een zware knieblessure teruggekeerde opbouwspeelster een vlieger af.

In het uur in Spanje scoorden de Oranjedames de meeste goals uit de break-out. Onder meer Bo van Wetering en Vollebregt (beide acht doelpunten) hadden tegen Puerto Rico weinig moeite met het vinden van het net.

Oezbekistan
Op zondag komt Nederland opnieuw in actie tijdens de groepsfase van het WK. Dan is Oezbekistan, dat het later op de avond opneemt tegen poulegenoot Zweden, de opponent. De partij begint om 18:00 en wordt weer op Ziggo Sport uitgezonden.

Foto: FotoReza

Advertentie