Skip to main content

Oranje heeft WK-ticket al op zak

By 17 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames hebben een productieve EK-dag achter de rug. Niet alleen overtuigde Nederland tegen Montenegro (42-25), ook heeft de nationale ploeg een WK-ticket gescoord.

Advertentie

Door de ruime zege op Montenegro en nederlaag van concurrent Spanje heeft Oranje zich geplaatst voor de wedstrijd om plaats vijf op het EK. Om een startbewijs voor het wereldkampioenschap vecht Nederland morgenmiddag om 15:00 niet. Die is namelijk al binnen.

Top-6
Denemarken heeft Noorwegen verslagen (29-31), waardoor zij samen met de titelhouder geplaatst zijn voor de halve finale. In hoofdgroep 1 is Zweden derde geworden. Doordat de drie organiserende landen van het aanstaande wereldkampioenschap in de top-6 van het EK gaan eindigen, gaan de Oranjedames aan de haal met een van drie beschikbare WK-tickets.

De drie hoogst geplaatste landen op het Europees kampioenschap kwalificeren zich voor het WK in 2023. Organiserende landen Noorwegen, Denemarken en Zweden zijn rechtstreeks geplaatst en worden uit de ranking gehaald. Ook als Nederland morgenmiddag het treffen in Ljubljana van Zweden verliest eindigt het nog in de top-6.

Frankrijk – Noorwegen
Halve finalisten Frankrijk en Montenegro gaan met de andere twee van drie WK-tickets aan de haal. De confrontaties bij de laatste vier om de Europese titel zijn Frankrijk – Noorwegen en Montenegro – Denemarken.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie