Skip to main content

Oranje kan reis naar Hamburg al plannen

By 14 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Door de winst van Zweden op Georgië is het Nederlands team al zeker van de hoofdfase van het EK in Hamburg.

Advertentie

Waar Oranje aan het begin van de zaterdagavond Bosnië en Herzegovina te kijk zette (20-36) en de maximale score zo wist te behouden, kwam Zweden tegen Georgië op vier punten. Het slotduel van de avond in Mannheim eindigde in 26-42 voor de titelhouder.

Maandagavond om 20:30
Met nog één speelronde in poule E te gaan zijn Nederland en Zweden niet meer in te halen door Bosnië en Herzegovina en Georgië. Maandagavond om 20:30 gaat de top-2 om de groepszege spelen.

De Oranjemannen kunnen de reis naar Hamburg alvast plannen. Daar gaat Nederland met poule D en F kruisen. In laatstgenoemde groep hebben Denemarken en Portugal zich al ten koste van Tsjechië en Griekenland geplaatst voor de volgende ronde.

Gaat Faeröer Eilanden het redden?
In poule D scoorde Faeröer Eilanden in de zoemer het eerste punt tegen grootmacht Noorwegen. Het werd door een benutte penalty van THW Kiel-speler Elias Ellefsen á Skipagøtu 26-26 waardoor Faeröer Eilanden met de slotwedstrijd tegen Polen nog mag hopen op verlenging van het EK in Hamburg. Aansluitend treffen Noorwegen (drie punten) en groepshoofd Slovenië (vier) elkaar.

Foto: FotoReza

Advertentie