Skip to main content

Oranje kent haar tegenstanders in hoofdfase

By 4 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De top-3 van de poule waar Oranje op het WK mee gaat kruisen, groep G, is na gisteravond bekend. Nederland speelt vanavond om de eindzege in de eigen poule.

Advertentie

Door Brazilië met 25-27 (12-16) te verslaan is Spanje eerste geworden in groep G. De aanstaande tegenstander van de Oranjedames neemt zo de volle vier punten mee naar de volgende ronde van het wereldkampioenschap.

Ook Oekraïne
Als runner-up begint Brazilië op twee punten. Oekraïne wordt de derde opponent van de nationale ploeg in week twee van het WK. Dat land maakte gisteravond korte metten met het puntloze Kazachstan: 37-24.

Nederlands speelt vanavond met Tsjechië om de groepszege en extra punten. De winnaar van het treffen van vanavond, schakel om 20:00 in op Viaplay, neemt net als Spanje vier punten mee naar de nieuw te vormen hoofdgroep.

Zesde plekje
Om 18:00 gaan groepsgenoten Argentinië en Congo strijden om het zesde en laatste plaatsje in de hoofdronde. Ook die wedstrijd is met Nederlands commentaar te zien op Viaplay.

In de hoofdfase speelt Oranje opnieuw drie groepswedstrijden. De top-2 van de poule plaatst zich op zondag voor de kwartfinale op 12 of 13 december.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie