Skip to main content

Oranje komt ruime achterstand op EK niet te boven

By 21 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Na 24-16 achter probeerden de Oranjemannen het vanmiddag op het EK nog tegen Slovenië, maar verder dan 37-34 na een uur kwam de nationale ploeg niet. Door de vierde nederlaag op rij kan Nederland het OKT uit het hoofd zetten.

Advertentie

Tot 6-7 maakte Oranje een moedige en frisse indruk. Toen had Niels Versteijnen (foto) er al vier in liggen.

De volgende zes doelpunten waren voor de groepsgenoot (12-7). In de poulefase van het EK rekende Slovenië, dat in hoofdgroep 2 op vier punten is gekomen, al af met Noorwegen.

28-26
In het derde kwartier stuitte Oranje te vaak op Klemen Ferlin. Zo werden twee strafworpen achter elkaar gemist. De Sloveense keeper kwam tot twaalf stops (28 procent).

Pas na acht achter begon het weer te lopen bij het Nederlands team. De tweede van de ingevallen Kaj Geenen betekende de 28-26. De linkerhoekspeler van VfL Lübeck-Schwartau zou tot vier uit vier komen.

Vijftien treffers
In de slotfase hadden de Slovenen weer het betere van het spel. Alleen Versteijnen steeg daar bovenuit. De rechteropbouwer werd met liefst vijftien treffers uitgeroepen tot ‘MOTM’.

Op dinsdagmiddag (15:30) sluit Nederland het EK af tegen Portugal. De halve finale, wedstrijd om plaats vijf en plaatsing voor het OKT is voor Oranje niet meer aan de orde.

Foto: FotoReza

Advertentie