Skip to main content

Oranje komt tegenover B-ploeg van Zweden te staan

De Oranjedames staan morgenavond en zaterdagmiddag in Almere tegenover de B-ploeg van Zweden.

Advertentie

De oefenpartner is met reserves en talenten naar Nederland gekomen. Het A-team speelde gisteren in Helsingborg een oefenpartij tegen Denemarken (34-30 winst) en zal dat op 11 april nog eens doen.

Wel op oorlogssterkte
Doelvrouw Martina Thörn (Odense Håndbold) en Sara Johansson (Skara HF) zijn met hun 32 en 30 jaar oud de meest ervaren speelsters van het Zweden dat zich morgenavond om 19:00 in Almere gaat laten zien. Verder veel internationals uit de Zweedse eredivisie. Ook sluit er vanuit Denemarken nog één A-international aan bij de oefenpartner van Oranje.

Bondscoach Per Johansson (foto) is wel op oorlogssterkte. Zo zijn speelsters als Lois Abbingh, Estavana Polman en Angela Malestein deze week in eigen land om met het Nederlands team te oefenen. Na afwezigheid zitten ook Larissa Nusser, Tess Wester en Harma van Kreij weer bij de selectie.

HandbalNL.tv
Nederland – Zweden is twee keer te zien op HandbalNL.tv. Schakel vrijdagavond om 19:00 en zaterdagmiddag om 12:00 in op de livestream van de bond. Redactielid van Handbal Inside Stijn Steenhuis verzorgt het commentaar.

Foto: FotoReza

Advertentie