Skip to main content

Oranje kruist met ‘poule des doods’

By 1 december 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De aankomende week strijdt Nederland voor een plaatsje in de hoofdronde van het WK. Wanneer Oranje de poulefase overleeft kan het de borst nat maken.

Advertentie

De Oranjedames, uitkomend in poule D, kruisen met poule C. En die groep staat bekend als de ‘poule des doods’. Doordat in de hoofdronde, waar de eerste vier landen van een poule zich voor plaatsen, gewerkt wordt met een knock-outsysteem kan het eindtoernooi snel voorbij zijn.

Vuurwerk
Met Europese toplanden Rusland, Montenegro en Denemarken wordt vuurwerk verwacht in poule C. Ook groepsgenoten Brazilië, dat tijdens de Olympische Spelen in eigen land in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Nederland, en Japan worden gezien als gevaarlijke outsiders. Afrikaans finalist Tunesië maakt de ‘poule des doods’ compleet.

Poule C:
1. Denemarken
2. Rusland
3. Brazilië
4. Montenegro
5. Japan
6. Tunesië

Zo is de kans aanzienlijk dat Oranje in de mogelijke achtste finale meteen een topland treft. Titelhouder Noorwegen (poule B) en Olympisch finalist Frankrijk (poule A) zijn ingedeeld in de andere kant van het toernooischema.

‘Zelf meedoen aan het WK? Dat kan! Registreer je bij Zweeler, check je budget en stel je team samen. Test je kennis en ga er met de geldpot vandoor. Zo wordt het WK nóg spannender!’

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie