Skip to main content

Oranje met hakken over sloot langs Brazilië

By 29 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ook de tweede wedstrijd in de Golden League heeft Oranje weten te winnen: 26-27. Al gaf de EK-ploeg vanmiddag tegen oefenpartner Brazilië een ruime voorsprong bijna uit handen.

Advertentie

Na de 12-21 in minuut veertig van Debbie Bont (foto) brak een heel zwak kwartier van het Nederlands team aan. Invallers maakten in balbezit weinig indruk en zo kon Brazilië terugkomen tot 24-25. Door goals van Merel Freriks en Laura van der Heijden ging de oefenzege alsnog naar Oranje dat eerder in Stavanger Noorwegen versloeg (24-33).

Na 7-4 werkte Nederland zich vanmiddag voor de pauze aan de goede kant van de score. De vierde van Dione Housheer, die aanvallend in de basis startte, betekende de 11-12. Bij 11-14 klonk het rustsignaal.

Bianca Schanssema
In de moeilijke fase in de tweede helft liet bondscoach Per Johansson de ingevlogen Bianca Schanssema (17) debuteren. De jeugdinternational draafde eerst op bij een strafworp en mocht de laatste zeven minuten onder de lat blijven staan.

Bont werd in Stavanger verkozen tot beste speelster aan Nederlandse zijde. De rechterhoek van Metz Handball speelde ruim drie kwartier en vond zes keer het net. Topschutter van de oefenpartij werd de Braziliaanse Adriana Cardoso die er tien met veel overtuiging maakte.

Morgen tegen Denemarken
Oranje sluit het trainingsweekend in Noorwegen morgenmiddag af. Om 14:00 wacht Denemarken dat op donderdagavond ruim won van Brazilië en zometeen het thuisland van de Golden League ontmoet.

Foto: FotoReza

Advertentie