Skip to main content

Oranje opent EK mét Johansson op de bank tegen Roemenië

By 5 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Hij is er vanavond tijdens het openingsduel van de Oranjedames op het EK met Roemenië gewoon bij: bondscoach Per Johansson.

Advertentie

Toen de nationale ploeg op donderdagochtend in Dusseldorf op het vliegtuig naar Skopje wilde stappen, bleef de Zweed op de grond. Reden: paspoort verlopen om naar Noord-Macedonië te vliegen.

Wel via Zweden
Via onder meer Kopenhagen, zijn thuisland, München en Zürich is de bondscoach alsnog tijdig aangekomen in Noord-Macedonië. Johansson voegde zich gisteravond bij de EK-ploeg. Op tijd voor de partij tegen Roemenië.

“Het was intens. Ik heb de afgelopen 36 uur heel veel luchthavens en treinstations gezien”, aldus Johansson op Ziggo Sport. “Ik heb met dezelfde documenten vanuit Zweden wel kunnen vliegen, maar niet via Dusseldorf. In Duitsland deden ze heel moeilijk. Ook in Zweden hebben ze kritische vragen gesteld over mijn paspoort, maar wilden ze vooral meedenken over een oplossing.”

20:30
Nederland begint het Europees kampioenschap vanavond om 20:30 en de wedstrijd is te zien op Ziggo Sport. Na Roemenië wordt tegen groepsgenoten Noord-Macedonië (maandag 18:00) en Frankrijk (woensdag 20:30) gespeeld.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie