Oranje opent WK met ruime overwinning

By 30 november 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje is het wereldkampioenschap gestart met een ruime overwinning in poule H op Argentinië: 41-26 (20-14).

Tot 10-8 kon de nummer twee van Zuid-Amerika mee met Nederland. Onder andere de scherpe Dione Housheer en Estavana Polman, in Frederikshavn invaller op de linkerhoek, tilden vlak voor rust de marge naar zes.

Yvette Broch
Bondscoach Per Johansson gebruikte helft twee om flink door te wisselen. Zo startte de Zweed met Yvette Broch. De laat ingevlogen cirkelspeelster scoorde meteen twee keer tegen Argentinië en maakte ook veel meters in het middenblok.

Laura van der Heijden van ver (foto), Kelly Vollebregt én de pas 18-jarige Loïs van Vliet zorgden er in het uur in Denemarken voor dat Oranje er meer dan veertig maakte. Toen was het beste er bij de groepsgenoot al lang van af. Alleen Maleno Cavo kon de Nederlandse dekking soms verrassen.

Zaterdagavond
Op zaterdagavond speelt de ploeg van Johansson om 18:00 tegen Congo. De Afrikanen ontmoeten zo om 20:30 Tsjechië. Beide wedstrijden zijn te zien op Viaplay.