Oranje pakt de volle winst tegen Rusland

De eerste overwinning is binnen voor de Oranjedames op het eigen 4-landentoernooi. De formatie van Henk Groener en Peter Portengen was vanavond in Eindhoven te sterk Rusland. Na een 11 – 12 ruststand eindigde het duel in 23 – 25.

Eerste helft
De eerste drie minuten is Nederland duidelijk nog niet wakker en kijkt het direct tegen een 3 – 0 achterstand aan. Gelukkig weten de Oranjedames zich vervolgens wel weer te herpakken en na 6 minuten staat het weer 3 – 3.

Vanaf dat moment zien de toeschouwers in Eindhoven een gelijkopgaande wedstrijd tussen de twee mondiale handbalgrootmachten. Om beurt pakken Nederland en Rusland de voorsprong, en de 11 – 12 ruststand is dan ook een prima afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft.

Tweede helft
In de tweede helft komt Tess Wester bij Oranje in goal voor Jasmina Jankovic. De ploegen blijven elkaar in evenwicht houden tot een stand van 14 – 14. Daarna lopen de Russen iets uit naar 17 – 15 na 10 minuten spelen.

Groener lijkt dan gas te willen geven en zet zijn basis-7 op het veld. Nederland komt zodoende terug en na 20 minuten spelen staat Oranje weer voor: 19 – 20. Net als tegen Zweden is er wederom een belangrijke rol weggelegd voor Tess Wester die haar ploeg keer op keer in de wedstrijd houdt.

Met een voorsprong van twee doelpunten start Nederland aan de laatste vijf minuten van de wedstrijd en deze voorsprong wordt ook niet meer uit handen gegeven. Oranje wint haar tweede wedstrijd op het 4-landentoernooi in Eindhoven met 23 – 25 van Rusland