Oranje sluit oefentoernooi af met duidelijk verlies

By 5 november 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen hebben het oefentoernooi in Bergen afgesloten met duidelijk verlies tegen wereldkampioen Denemarken: 23-40.

Alleen in het openingskwartier kon Nederland de laatste tegenstander van de Golden League bijbenen. Daarna liep Denemarken uit naar 13-20 halverwege.

Ook vanmiddag benutte bondscoach Staffan Olsson (foto) zijn hele bank. De Zweed heeft de drie wedstrijden in Bergen aangegrepen om zijn hele ploeg in aanloop naar het EK in januari 2024 aan het hoge niveau te laten wennen.

Bij 17-27 in de tweede helft was het verschil tussen Nederland en Denemarken, waar ‘MOTM’ Mathias Gidsel er tien scoorde, voor het eerst tien. Twee minuten voor tijd viel de veertigste van de Denen die deze editie van de Golden League hebben gewonnen. Ivar Stavast maakte de laatste in Noorwegen.