Skip to main content

Oranje speelt nog twee keer op WK

By 13 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Twee dagen de tijd de tranen te drogen heeft Oranje, want de nationale ploeg speelt nog twee wedstrijden op het WK. Inzet is een betere poule-indeling voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT).

Advertentie

Nederland verloor gisteravond voor het eerst dit eindtoernooi. Door de 23-29 tegen Noorwegen is Oranje niet meer in de race om de medailles, maar moet het nog wel twee keer opdraven.

Vrijdagmiddag en zondagochtend?
In Herning wordt vrijdagmiddag om 14:30 de verliezer van de kwartfinale Denemarken – Montenegro getroffen. Op zondag, 10:15 bij winst en als de Oranjedames verliezen wordt er om 13:00 gespeeld, wacht de slotwedstrijd voor Nederland.

De formatie van Per Johansson kan nog vijfde van de wereld worden. Hoe hoger Nederland eindigt in Denemarken des te aangenamer de route naar de Spelen in de zomer van 2024, want dan kan Oranje tijdens de OKT een meer gunstige poule-indeling verwachten.

Na verlies tegen Frankrijk (33-22) is ook Tsjechië al veroordeeld om het spelen om plaats vijf. Vanavond zijn de laatste twee kwartfinales: Zweden – Duitsland en Denemarken – Montenegro.

Nederlands commentaar
Viaplay zendt de resterende duels van de vrouwen van Johansson uit. Ook is Nederlands commentaar bij de beide halve finales, strijd om brons en eindstrijd van WK te horen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie