Skip to main content

Oranje start EK-voorbereiding in Gdansk

By 27 december 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen zitten op het vliegtuig naar Polen. In Gdansk start de formatie van bondscoach Erlingur Richardsson de voorbereiding op het EK dat voor Nederland op 13 januari 2022 begint met een poulewedstrijd tegen thuisland Hongarije.

Advertentie

In Boedapest opent Oranje het tweede EK op rij. In 2020 debuteerde de nationale ploeg op het hoogste, Europese podium. Door onder meer zeges op Turkije en Polen én een puntendeling in Celje tegen Slovenië heeft Nederland zich met overtuiging geplaatst voor het aanstaande EK.

Vorige maand
In Gdansk hoopt Richardsson flink aan het spel van Oranje te slijpen. Naast Hongarije komt Nederland over een maand in poule B ook IJsland en Portugal tegen. Drie uitdagende duels staan de nationale ploeg te wachten. Oefenen is derhalve geen overbodige luxe.

Ook vorige maand ging het Nederlands team op reis. In Trondheim was tijdens de Gjensidige Cup 2021 van EK-vorm nog geen sprake. Tegen toplanden Noorwegen (40-29) en wereldkampioen Denemarken (33-19) ging Oranje stevig de boot in.

Advertentie

Eerst tegen Japan
Vroeg in de ochtend zijn de internationals vanuit Aalsmeer naar Schiphol vertrokken. De eerste training van de EK-voorbereiding staat vanavond in Gdansk al op de planning. Morgenmiddag om 15:30 opent Oranje een oefentoernooi, de 4 Nations Cup, tegen Japan.

Op 29 en 30 december komt Nederland achtereenvolgens Tunesië en het thuisland van de 4 Nations Cup tegen. Op oudjaarsdag keren de Oranjemannen terug in eigen land. Een week later speelt Oranje twee oefenduels in en tegen Zweden dat zich ook voor het EK heeft geplaatst.

Programma 4 Nations Cup:
28 december 2021 15:30 Nederland – Japan
29 december 2021 16:15 Nederland – Tunesië
30 december 2021 18:30 Nederland – Polen

Foto: FotoReza

Advertentie