Skip to main content

Oranje stuit bij laatste acht op Denemarken

Door een derde plaats in de poule van de hoofdfase gaat Oranje op het WK Beach Handball in Griekenland vandaag in de kwartfinale met Denemarken kruisen.

Advertentie

Nederland verloor gisteren in Heraklion het laatste groepsduel in de hoofdfase van het wereldkampioenschap. Europees kampioen Duitsland was een maat te groot voor de formatie van Peter Portengen: 0-2 (14-23, 14-26).

Vier overwinningen
Met vier overwinningen en twee nederlagen, ook Brazilië rekende in de hoofdfase met Oranje af (1-2), heeft de nationale ploeg zich geplaatst voor de kwartfinale. Bij de laatste acht wacht om 12:10 Denemarken.

De aanstaande opponent is in een andere poule in de hoofdfase achter titelhouder Griekenland op plaats twee geëindigd. Zo is Denemarken onder meer Spanje en Portugal voor gebleven.

Vanavond
Nederland – Denemarken is aan het begin van de middag te volgen via Viaplay. De andere partijen bij de laatste acht zijn Portugal – Duitsland, Griekenland – Argentinië en Spanje – Brazilië. Als Oranje erin slaagt te winnen speelt het vanavond als de halve finale op het WK Beach Handball.

Advertentie