Skip to main content

Oranje stuit op WK op fysiek Congo

By 2 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames vervolgen vanavond het WK in Frederikshavn met de partij tegen Congo. Nederland is gewaarschuwd.

Advertentie

In Congo treft de nationale ploeg een fysieke opponent. De Afrikanen schuwen hard spel niet. Dat ondervond Tsjechië twee dagen geleden.

De groepsgenoot van Oranje versloeg Congo met 32-22, maar verloor aanvoerder Veronika Mala na een lelijke overtreding. Aan het begin van de tweede helft liep Mongo Makouala gevaarlijk dicht op de linkerhoekspeler van Tsjechië en SG BBM Bietigheim waarna rood voor de speelster van Congo volgde.

Kodia en Ngombele
De geblesseerde Mala keerde na de ongebruikelijke actie van Mongo Makouala niet terug binnen de lijnen. In de eerste veertig minuten van de wedstrijd op donderdagavond kreeg Congo vijf tijdstraffen om de oren.

Advertentie

Waar komt sportief gevaar vandaan voor de Oranjedames? Doelvrouw van Congo Ruth Kodia kwam tot tien knappe stops (25 procent) terwijl de pas 19-jarige linkeropbouwer Betchaidelle Ngombele er na een stroeve start nog negen maakte tegen Tsjechië.

Ngombele is eigendom van het Sloveense RK Krim Mercator. De tiener is door haar lengte, 1.90, van afstand zeer link. Zaak voor het Nederlandse middenblok om Ngombele tijdig te hinderen in haar gang naar de goal.

17:30 op Viaplay
Congo – Nederland begint vanavond om 18:00. De uitzending op Viaplay begint weer om 17:30. Raymond Koning is de commentator bij de vierde wedstrijd in poule H. Viaplay zendt om 15:30 ook Tsjechië – Argentinië uit met Nederlands commentaar.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie