Skip to main content

Oranje treft Zweden tijdens EK in Duitsland

By 10 mei 2023Oranje, Voorpagina

De Oranjemannen spelen over acht maanden tijdens het EK in Duitsland tegen Zweden, het land van bondscoach Staffan Olsson. Ook Bosnië-Herzegovina en Georgië zijn tegenstanders in Mannheim.

Advertentie

In Duitsland wordt vooral uitgekeken naar de openingswedstrijd van het EK in het stadion van Düsseldorf. Dat duel moet een wereldrecord met 50.000 toeschouwers opleveren. De gastheer speelt die wedstrijd tegen Zwitserland. Het EK wordt in ieder geval een gedenkwaardig toernooi, voor de eerste maal in de geschiedenis met 24 deelnemers en één gastland.

Oranje kwam voor die spectaculaire wedstrijd niet in aanmerking, aangezien het team van bondscoach Olsson – mede dankzij de winst in de kwalificatiegroep – in pot 2 was ingedeeld. Net als Duitsland. Nederland belandde in het tweede deel van het speelschema, wat betekent dat de hoofdronde in Hamburg wordt afgewerkt, met Noorwegen en Denemarken als mogelijke opponenten. De eindfase van het toernooi – halve finales en finale – wordt gespeeld in de Lanxess-Arena van Keulen.

Oranje speelt op 11 januari tegen Georgië en daarna tegen Bosnië-Herzegovina (13 januari) en Zweden (15 januari). De eerste twee landen gaan door naar het hoofdtoernooi in Hamburg.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie