Skip to main content

Oranje verbaast vriend en vijand in Moskou

De Oranje heren hebben vandaag wederom voor een stunt gezorgd op het Christmas Handball Tournament of Four door te winnen van Argentinie, de nummer 12 tijdens het afgelopen WK in Qatar. Bij rust stond de ploeg van bondscoach Joop Fiege al op een riante 14 – 8 voorsprong. In de tweede helft liep Oranje nog verder uit naar 28 – 17. Uitblinkers aan de kant van Oranje waren doelmannen Gerrie Eijlers en Bart Ravensbergen. Beide keepte een helft.

Advertentie

Bondscoach Joop Fiege kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen week: ,We zijn zeer tevreden over de voorbereiding op de WK-kwalificatieduels. Ondanks de tegenvallers met blessures is er duidelijk sprake van een stijgende lijn. Er wordt een team gesmeed. Spelers krijgen de kans zich te ontwikkelen’’, liet Fiege weten aan Handbal.nl.

Aanstaande woensdag 13 en zondag 17 januari speelt Nederland tegen Zwitserland met als inzet een ticket voor het WK kwalificatietoernooi voor het WK van 2017 in Frankrijk. De aankomende week wordt dus echt de week van de waarheid voor de formatie van Fiege: “De prestaties in Moskou zijn natuurlijk leuk, maar dat zegt nog niets. De echte prijs is om over twee wedstrijden Zwitserland te verslaan’’ blijft de bondscoach reëel.

Tickets voor de wedstrijd op zondag 17 januari zijn verkrijgbaar via Handbal.nlAdvertentie