Oranje verliest generale repetitie

De Oranjemannen hebben het oefenduel in aanloop naar het treffen met Denemarken verloren van buur België: 27-31. In Den Bosch stond de nationale ploeg de hele wedstrijd aan de verkeerde kant van de score.

Halverwege de eerste helft stonden beide ploegen op gelijke hoogte (8-8). De Belgische aanvalsmachine liep goed en een gat van drie doelpunten werd geslagen. Léon van Schie zorgde er met een mooie achterwaartse bal voor dat het rustsignaal klonk bij een stand van 12-14.

Cauwenberghs
In de tweede helft kwam Nederland goed uit de startblokken. Snel poetsten ze de achterstand weg. Er volgde een rommelige fase van beide nationale ploegen. De Belgen waren zichtbaar beter op elkaar ingespeeld. Ze speelde de hoekspeler Cauwenberghs mooi vrij en hij maakte elke kans genadeloos af. Zes keer vond hij het net in korte tijd.

“Dat wordt een cruciale wedstrijd en de ultieme test”

Bondscoach Joop Fiege liet veel jonge spelers minuten maken. “Alle jongens die op het hoogste niveau in Duitsland handballen zijn er vandaag niet bij, omdat ze nog in de competitie spelen met hun club. Daardoor krijgen onze jonge jongens een kans om zich te ontwikkelen”, zei hij vooraf. Vijf minuten voor tijd namen de Belgen afstand na twee tijdstraffen voor de Oranjeheren. Bij 27-31 klonk het eindsignaal.

Kraker
De oefeninterland stond vooral in het teken van de kraker tegen Denemarken. Woensdagavond wordt er om half acht gespeeld tegen de Olympisch kampioen in de EK-kwalificatiereeks. “Dat wordt een cruciale wedstrijd en de ultieme test. We hebben de punten nodig. We gaan zestig minuten alles geven en zijn tot op het bot gemotiveerd. Voor de handballiefhebber is deze wedstrijd zeker de moeite waard. Als de supporters ons steunen, kan de wedstrijd nog leuk worden”, blikt Fiege vooruit.

“Als de supporters ons steunen, kan de wedstrijd nog leuk worden”

Bij Nederland werd Luc Steins topscorer met zeven treffers. Toon Leenders, Tommie Falke en Ivar Stavast maakten er ieder drie.