Skip to main content

Oranje viert punt in Osijek

By 12 maart 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen hebben vanavond in de EK-kwalificatiecyclus een punt overgehouden aan het uitduel met Kroatië: 25-25.

Advertentie

Na de 23-25 van Tom Jansen stokte de productie van Nederland. De thuisploeg kwam in Osijek weer op gelijkte hoogte en kon met nog dertien tellen te gaan zelfs de winnende maken. Vlak voor de zoemer redde Bart Ravensbergen een punt.

Geenen en Ten Velde
De eerste twintig minuten van Oranje, op woensdagavond in Eindhoven te sterk voor Kroatië, waren indrukwekkend. Tot aan 9-14 speelde de formatie van Staffan Olsson groepshoofd Kroatië zoek waarbij Dani Baijens al zijn vier schotpogingen omzette in een goal.

Al voor rust haalde het thuisland de schade in (14-15). Na de 17-18 van invaller Kaj Geenen, zijn allereerste in de A-ploeg, kwam Kroatië bij 21-20 voor het eerst voor. Met drie strafworpen hield Rutger ten Velde (foto) Nederland in het groepsduel dat tot de laatste seconde spannend bleef.

In april
Nederland en Kroatië hebben na vier wedstrijden beiden vijf punten. Door België met 26-24 te verslaan gaat Griekenland verrassend aan de leiding in EK-kwalificatiegroep 5. In april sluiten de Oranjemannen de poule af tegen België (uit) en Griekenland (thuis).

De top-2 is na zes partijen zeker van EK-deelname in januari 2024. Ook de beste nummers drie gaan naar het eindtoernooi in Duitsland.

Foto: FotoReza

Advertentie