Skip to main content

Oranje walst ook over Oezbekistan heen en bereikt tussenronde

By 5 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje blijft nog even in Spanje. Ook in het tweede groepsduel op het WK zegevierde Nederland stevig. Oezbekistan werd met 17-58 geklopt waardoor de nationale ploeg zeker is van de tussenronde van het wereldkampioenschap.

Advertentie

Alleen in de openingsfase kon Oezbekistan mee met Nederland (3-4). De groepsgenoot uit Centraal-Azië kon iets meer laten zien dan de opponent van Oranje op vrijdagavond Puerto Rico.

Larissa Nusser maakte in Torrevieja een scherpe indruk. In een uur kwam de spelmaakster van het Deense København Håndbold tot zeven uit zeven. Cirkelspeelster Merel Freriks, uitgeroepen tot ‘Player of the Match’, maakte er tegen Oezbekistan zes.

Verschil 41 treffers
Na 10-28 bij rust ging het in de tweede helft nog gemakkelijker voor Nederland. Inger Smits zorgde in de slotseconde voor een verschil van 41 treffers. Tegen Puerto Rico was de marge veertig (15-55).

De eerste plaats in de groep is voor de formatie interim-bondscoach Monique Tijsterman. Op dinsdagavond (20:30) wordt runner-up Zweden – dat tevens vier punten heeft, maar een minder doelsaldo dan de Oranjedames heeft (+81 om +69) – getroffen.

Kruisen met poule C
Beide landen zijn al zeker van de volgende fase van het WK in Spanje. In de tussenronde wordt gekruist met poule C waar onder meer Roemenië en Noorwegen in zitten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie