Oranje wint Olympisch kwalificatietoernooi

By 14 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Door de derde overwinning in vier dagen tijd heeft Oranje het Olympisch kwalificatietoernooi gewonnen. Ook vanavond tegen thuisland Spanje zat het mee: 26-27 (15-15).

De laatste twee treffers in Torrevieja werden door Nederland gemaakt. Na de achtste van Angela Malestein (foto) zette Bo van Wetering de Oranjedames in de break-out op voorsprong. Na een Spaanse time-out keerde Yara ten Holte de laatste inzet van de groepsgenoot.

Twee keer kwam Nederland in de sfeervolle arena terug van een achterstand. Dat gebeurde bij 11-7 en in de tweede helft stond Oranje in het slot nog drie achter. Hoogtepunt na rust was een knappe draaibal van drievoudig doelpuntmaker Zoë Sprengers.

Samen met Spanje heeft de ploeg van Per Johansson, die in beide helften Estavana Polman even inzette, zich voor de Olympische Spelen in Parijs geplaatst. Het toernooi is van 25 juli tot en met 11 augustus.