Oranje zakt na rust door het ijs

By 5 december 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames zijn het EK met een verrassende nederlaag gestart: 25-29. De wereldkampioen gaf een voorsprong bij rust (15-9) uit handen.

In de eerste helft wist Nederland te overtuigen. Danick Snelder (5), Laura van der Heijden en Lois Abbingh (beide 4) namen de nationale ploeg bij de hand.

Ook Tess Wester maakte in Kolding voor de pauze een goede indruk. De goalie van Odense HC maakte in de eerste dertig minuten tien stops (56%).

Extra veldspeler
Na de 18-11 van Larissa Nusser, die in de basis startte, zakte Oranje ineen. Servië kwam bij 22-23 voor het eerst aan de goede kant van de score. Aanvallend deed Servië met een extra veldspeler veel pijn.

In de slotfase gaf basisspeler Bo van Wetering, in het laatste kwartier ingevallen voor Martine Smeets, Oranje met twee doelpunten nog hoop. Aan de overkant bleef Servië scoren.

Kroatië
Morgen komt de nationale ploeg opnieuw in actie. Om 18:15 wacht Kroatië, dat stuntte tegen Hongarije, in Kolding. Het EK-duel is te zien op kanaal 13 van Ziggo Sport.

Doelpuntenmakers Oranje: Danick Snelder 5, Lois Abbingh, Laura van der Heijden 4, Dione Housheer, Angela Malestein, Larissa Nusser, Martine Smeets, Bo van Wetering 2, Inger Smits en Kelly Dulfer 1.