Skip to main content

Fit Oranje zet koers richting Olympische Spelen

De Olympische handbaldames zijn op het vliegtuig gestapt naar Rio de Janeiro. Samen met een groot deel van ‘TeamNL’ werd op Schiphol afscheid genomen van Nederland.  

Advertentie

Voor het eerst in de historie plaatste een Nederlands handbalteam zich voor de Olympische Spelen. Na een intensieve maand in Nederland vervolgt de ploeg van bondscoach Henk Groener de voorbereiding in Brazilië. In Zuid-Amerika krijgt Oranje twee weken de tijd te acclimatiseren en de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.

View this post on Instagram

Ze. Zijn. Vertrokken! ???? #handbalinside

A post shared by Handbal Inside (@handbalinside) on

Polman en co kenden een uitstekende maand op Papendal. Er werd hard getraind en zonder noemenswaardige blessures werd toe gewerkt naar het eigen Cocoa from Ghana vierlandentoernooi. In drie dagen tijd trof Oranje drie topploegen, waaronder groepsgenoten Zweden en Rusland.

Spelvormen en opties
Het openingsduel in Eindhoven werd nipt verloren van de Scandinaviers (25-26), waarna twee klinkende zeges volgden. De handbaldames zwaaiden de fans in stijl uit door Montenegro te trakteren op een ferme oorwassing (23-13). Groener en Portengen kregen in Brabant ruimschoots de kans allerlei spelvormen en opties te oefenen.

Op zaterdag 6 augustus, een dag na de opening van de Olympische Spelen, opent Nederland het eindtoernooi tegen Frankrijk. Nog nooit waren de handbaldames en de handbalsport zo populair. Handbal staat de komende maand historische weken te wachten.Advertentie