Oranje zet goede stap richting halve finale na overwinning op Servië

By 12 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje heeft een goede stap gezet richting de halve finale van het EK in Zweden. Na de winst van afgelopen zaterdag op het thuisland werd vanavond Servië verslagen. In Göteborg werd het 27 – 35 voor de ploeg van Helle Thomsen.

Net als tegen Zweden is Nederland in het Scandinavium de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, alleen weet Oranje nu al in de eerste helft het verschil te maken. Bij rust staat het 12 – 17.

Tweede helft
Nederland begint slordig aan de tweede helft. Mede door een tijdstraf van Maura Visser moet Oranje in korte tijd vier goals incasseren. Na 5 minuten spelen staat het 16 – 19. Na een matige openingsfase weet Nederland de marge wel weer uit te breiden. Na een dikke drie kwartier spelen staat het 21 – 28. In de slotfase slaagt Oranje er opnieuw in haar voorsprong te vergroten. De wedstrijd eindigt 27 – 35

In eigen hand
Door het gelijke spel van Duitsland tegen Spanje (20 – 20) heeft Nederland plaatsing voor den halve finale geheel in eigen hand. Later vanavond speelt Frankrijk tegen Zweden. Dit duel start om 20:00 uur.