Skip to main content

Oranjedame Ten Holte belangrijk in Europa, ook overwinning Van der Vliet

Vijf landgenoten hebben zich afgelopen weekend weer in de groepsfase van de EHF European League laten zien. Twee doelvrouwen van Oranje, beiden opgeroepen voor de Golden League in Eindhoven, vielen op.

Advertentie

Borussia Dortmund is terug aan kop in poule A. Met een sterke Yara ten Holte (foto) onder de lat versloegen de Duitsers afgelopen weekend ES Besancon Feminin: 31-21 (16-8). De doelvrouw van Oranje kwam op eigen vloer tot een stoppercentage van veertig procent (tien stops).

Namens de formatie van landgenoot Henk Groener scoorde Zoë Sprengers twee keer tegen de gasten uit Frankrijk. Borussia Dortmund heeft na vier wedstrijden zes punten. In groep A volgt Siofok HC met evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

Ook winst voor Nikita van der Vliet en Nykøbing. De Deense club van de aanstaande aanwinst van Odense Håndbold boekte een uitzege in Kroatië. Tegen HC Podravka Vegeta werd het 24-29 (11-16). Voor Nykøbing maakte Van der Vliet twee uit twee.

Advertentie

Tussen 2 en 5 maart
In Hongarije ging Sola HK voor het eerst in de groepsfase van de EHF European League ten onder. De Noorse club van Rinka Duijndam verloor met 25-21 van DVSC Schaeffler. De landgenoot onder de lat van de bezoekers kwam tevergeefs tot dertien reddingen (37 procent).

Begin volgende maand meldt Duijndam zich in eigen land. Nederland oefent tussen 2 en 5 maart in Eindhoven. Tegenstanders zijn Tsjechië, Denemarken en Noorwegen.

Nathalie Hendrikse
Het Thüringer HC van Nathalie Hendrikse is nog ongeslagen, maar moest in speelronde vier wel een punt afstaan. SCM Ramnicu Valcea uit Roemenië hield de Bundesliga-club op 32-32. Twintig tellen voor het eind bepaalde Hendrikse de eindstand vanaf zeven meter.

Lees ook: Ook in Champions League is Housheer maar moeilijk af te stoppen

Foto: Tina Kolthof

Advertentie