Skip to main content

Oranjedames blijven ook in Loule ongeslagen

Ook EK-kwalificatiewedstrijd nummer vijf is vanavond naar de Oranjedames gegaan. In Portugees Loule werd het 25-36 tegen het thuisland dat nog in de race om een startbewijs voor het Europees kampioenschap is.

Advertentie

In de eerste helft zette Nederland, als groepshoofd al zeker van een EK-ticket, meteen de toon. Bij 3-8 had linkerhoekspeelster Bo van Wetering er al vijf in liggen.

Blessure Abbingh?
Na 11-19 halverwege zat de schrik er na vijf minuten in de tweede helft even in. Aanvoerder Lois Abbingh werd in de weg naar de Portugese goal geschept en moest strompelend van het veld. De Groningse keerde niet meer terug.

In het vervolg was de formatie van Per Johansson, over een week in Torrevieja voor het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT), van slag. Zo kon het thuisland terugkomen tot vier verschil (21-25). Na 22-26 maakte Oranje aan de onzekerheid een eind door vier maal op rij te scoren.

Advertentie

Tien maal Malestein
In groepswedstrijd vijf wist Angela Malestein (foto) tien keer het net te vinden. Ook positiegenoot Nathalie Hendrikse maakte in Loule twee doelpunten. Het waren haar eerste twee in het tenue van de nationale ploeg.

Met tien punten blijven de Oranjedames eerste in de poule. Nederland sluit de EK-kwalificatiecyclus zondagavond in Almere af tegen nummer laatst Finland. Een B-team zal zich om 18:00 laten zien.

Met de bus naar Malaga
Zo kunnen de basiskrachten in aanloop naar het OKT gespaard worden. De eerste veertien van Nederland gaan morgen met de bus naar Malaga waar de voorbereiding op het toernooi met Argentiniƫ, Tsjechiƫ en Spanje verder gaat. Twee speelsters voegen zich na de thuiswedstrijd met Finland nog bij de wedstrijdgroep.

Foto: FotoReza

Advertentie