Skip to main content

Oranjedames nemen met brons afscheid bij Odense Håndbold

Na het mislopen van de finale om de Deense landstitel heeft Odense Håndbold het seizoen toch positief afgesloten. Oranjedames hebben met brons afscheid van het thuispubliek genomen.

Advertentie

Voor de tweede keer in een week tijd klopte Odense Håndbold Ikast Håndbold. De troostfinale eindigde zaterdagavond in 33-30 voor de thuisploeg. Eerder zegevierde Odense Håndbold al uit (27-29).

De slotwedstrijd van het seizoen betekende de laatste voor landgenoten Dione Housheer, Larissa Nusser en Bo van Wetering in Denemarken. Zij ruilen Odense Håndbold in voor respectievelijk Györ, Vipers Kristiansand en Györ.

Na de zomer staan Yara ten Holte en Nikita van der Vliet nog altijd bij de oranje-witten onder contract. Eerstgenoemde kwam met Ikast Håndbold op bezoek tot een stoppercentage van dertig procent (acht reddingen).

De schaal in het Noord-Europese land is opnieuw naar Team Esbjerg gegaan. Uitdager Nykøbing, verantwoordelijk voor de uitschakeling van Odense Håndbold, was twee keer niet opgewassen tegen de titelhouder: 35-20 en 20-25.

Foto: Odense Håndbold

Advertentie